امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

Posts Tagged ‘امر به معروف’

خداوند آن دسته از مومنان را که در صف جهاد با کافران مانند سد آهنین همدست و پایدارند بسیار دوست می دارد.(آیه 4 سوره الصف) حمد و ستایش مخصوص پروردگاری است که ما را به این راه هدایت کرده و گرنه گمراه می ماندیم و هدایت نمی شدیم. خداوندا در سوره کهف فرمودی هرگز نگو که فردا این کار را انجام خواهم داد مگر آنکه بگویی ان شاء الله اگر خدا بخواهد. خدایا ما بندگان حقیر تصمیم گرفتیم با توکل به تو گروه فرهنگی قرآنی الصف را تشکیل دهیم و در صف جهاد با کافران و منکران قرآن و نماز و رسول اکرم محمد مصطفی (ص) و منکران ولایت امام علی (ع) و امامان بعد از آن امام و امام زمان حضرت مهدی(عج) مانند سد آهنین همدست و پایدار باشیم. خداوندا در سالروز واقعه مهم غدیر خم با تو که مولای واقعی مومنان هستی و با رسول فرستاده شده از جانب تو محمد مصطفی (ص) و جانشین رسول تو امام به حق امیر المومنین علی (ع) و با امامان و پیشوایان و امام زمان (عج) بیعت می کنیم و به یکتایی تو سوگند یاد می کنیم که هرگز عهدمان را زیر پا نگذاشته و از هدفمان که امر به معروف و نهی از منکر در راه شناخت و پیروی از قرآن, پیامبر, امامان است جدا نشویم و هرگز قرآن را ترک نکنیم و در راه شناخت آن به دیگران با یاری ات محکم قدم برداریم و هرگز سوگندمان را فراموش نکنیم و این عهد و سوگند را نه با زبان بلکه با قلبمان بسته ایم. خداوندا پیمان با تو , قرآن , پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) یعنی : اهل قرآن و نماز بودن, اهل نماز شب بودن, یعنی امر به معروف و نهی از منکر کردن, یعنی ترک گناه و معصیت, یعنی در راه نیکو قدم برداشتن; خداوندا ای بخشنده مهربان, ای راهنمای سرگردانان, ای یاری دهنده پناه آورندگان و ای رحم کننده بر فقراء : ای خدا به همتت ما را دریاب و درود فرست بر محمد و خاندان پاک و مطهرش و ما را از بیعت کنندگان بعد از واقعه غدیر قرار بده... الهی آمین

امر به معروف و نهی از منکر

وَمَن اَحسَنُ قَولاً مِمَّن دَعا اِلَی اللهِ وَ عَمِلَ صَالِحاً وَقالَ اِنَّنی مِنَ المُسلِمین

درجهان از آنکس که خلق را بسوی خدا خواند و نیکوکار گردید و همی به عجز و لابه گفت که من تسلیم خدایم کدام کس بهتر و نیکو گفتارتر است. (آیه 33 سوره فصّلت)

نـکـتـه هـای بـحـث امر به معروف و نهی از

امر به معروف و نهی از منکر و دعوت مردم به سوی اجابت از دستورات خداوند به قدری نزد خداوند عملی پسندیده و نیکوست که خداوند در سوره آل عمران آیه 110 این کار را معیار امتیازدهی بندگان نزد خودش معرفی می کند و می فرماید: شما بهترین امّت هستید، چون امر به معروف و نهی از منکر می کنید.
اگر کسی را به سمت خداوند و اجابت از دستوراتش دعوت کردید در پاداش کارهای خوب او شریک هستید، امّا اگر در برابر فساد و انحراف و بی دینی افراد جامعه با تَوّهُماتی از قبیل گناه دیگران به ما ربطی ندارد، آزادی مردم را سَلب نکنیم و با یک گل بهار نمی شود، موسی به دین خود عیسی به دین خود، ساکت نشستیم  و به تدریج فساد در جامعه رشد می کند و گناه و بی دینی عادی می شود و خداوند در آن جامعه به عظمت و بزرگی یاد نمی شود، که این عمل سبب قهر خداوند نسبت به ما و رضایت شیطان می شود.

اما رشد دین در جامعه توسط مؤمنان مانع بروز بسیاری از گناهان و فساد ها می شود.

مـهـارتـهـا و تـکـنـیـکهـا امربه معروف و نهی از منکر:

  اما دعوت مردم به سمت خدا ( امر به معروف و نهی از منکر ) شرایط و مراحلی دارد که باهم مرور می کنیم:

Read more...

امر به معروف و نهي از منكر

وَمَن اَحسَنُ قَولاً مِمَّن دَعا اِلَی اللهِ وَ عَمِلَ صَالِحاً وَقالَ اِنَّنی مِنَ المُسلِمین

درجهان از آنکس که خلق را بسوی خدا خواند و نیکوکار گردید و همی بعجز و لابه گفت که من تسلیم خدایم کدام کس بهتر و نیکو گفتار تر است . ( آیه 33 سوره فصّلت )

Read more...

گناه كبيره غيبت - ممنوع

موضوع: غيبت گناه كبيره

درهر كاري اصل و قاعده، روش اجراي آن عمل است. براي خودداري از گناه بايد بهترين روش را پيش بگيريم كه به بهترين نتيجه برسيم. بهترين روش كتاب خدا و روشهاي پيامبر اسلام (ص) و معصومين عليه السلام است. چه روشي براي مقابله و جلوگيري از غيبت بهترين روش است؟

إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّا لَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِندَ اللَّهِ عَظِيمٌ ﴿سوره ۲۴: النور آيه ۱۵﴾ بخاطر بياوريد زماني را كه به استقبال اين دروغ بزرگ رفتيد، و اين شايعه را از زبان يكديگر مي‏گرفتيد، و با دهان خود سخني مي‏گفتيد كه به آن يقين نداشتيد، و گمان مي‏كرديد اين مساءله كوچكي است در حالي كه نزد خدا بزرگ است!

Read more...

ورود