امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

Posts Tagged ‘حدیث درباره شایعه پراکنی’

 

شایعه پراکنی

یکی از ابزارهای شیطان برای محو ایمان و ایجاد تفرقه بین انسانها شایعه پراکنی و تهمت زدن است، زیرا این عمل زشت سبب خشم خداوند و بر هم خوردن اعتماد در اجتماع می شود. زبان تنها عضوی است که در طول عمر انسان از حرف زدن نه درد می گیرد و نه خسته می شود شکل و اندازه ی آن کوچک اما جُرم و گناه آن بزرگ است.
چـه بسیار کافرانی که با گفتن یک جمله (شهادت به یگانگی خدا) مسلمانی پاک می شوند و چه بسیارند مسلمانانی که با به زبان آوردن شایعات بی اساس و تهمت به گناه آلوده می شوند، زیرا خداوند در قرآن کریم به انسان هشدار می دهد که پذیرش آنچه بر سر زبانهاست بدون تحقیق و یقین در نزد او نه تنها محکوم است بلکه گناه کبیره نیز محسوب می شود.
ضمن اینکه شایعه پراکنی و تهمت به دیگران بر اساس گفته ها و گمان ها علاوه بر عذاب آخرت در دنیا نیز کیفر دارد و چه بسا سرچشمه ی برخی از عذاب های دنیوی که نصیب ما می شود ریختن آبروی دیگران بر اساس حدس و گمان باشد.
نتیجه اینکه باور کردن حدس و گمان ها، قضاوت های بدون علم و دلیل، نقل شنیده های بی اساس و شایعات در نزد پروردگار گناه کبیره محسوب می شود و ممنوع است.
یادمان باشد که حفظ آبرو در اسلام مورد توجه است و مؤمنان در برابر آبروی یک فرد مسئولند.

Read more...

ورود