امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

Posts Tagged ‘علت توکل’

توکل به خدا

اللهُ لا اِلهَ اِلّا هُو وَ عَلَی اللهِ فَلَیَتَوَکََّلِ المُؤمِنُونَ: (13 تغابن)

خدا یکتاست که جز او خدایی نیست و مؤمنان در جمیع امور تنها بر او توکل می کنند.

- یکی از خصوصیات افراد با ایمان این است که بر خداوند، در همه ی امور زندگی توکل میکنند. چون ایمان و توکل بر خداوند عامل پیروزی و سعادتمندی در دنیا و آخرت است.

اما معنی توکل و وکیل قرار دادن خدا در امور زندگی و کارها این نیست که انسان سعی و تلاش نکند و حل آنها را به خداوند واگذار کند.

(بلکه توکل یعنی: سخت کوشی و تلاش نه تنبلی)

- متوکل یعنی کسی که از دست و بازو و عقل و خردی که خداوند به او عطا کرده نهایت استفاده را می کند و خالصانه از خداوند می خواهد که در مشکلات و کارها و امور زندگی او را یاری کنند، در واقع توکل برخدا یعنی استمداد از خدا به علاوه ی تلاش در تمام لحظه ها. و خداوند که وکیلی مقتدر و داناست مشتاقانه به چنین بندگانی یاری می رساند. یادمان باشد خداست که ما را به راه سعادت هدایت کرده و خدایی که هدایت کرده ، حمایت هم می کند، پس تنها بر او توکل کنیم.

* امـام عـلـی  ( علیه السلام  ) می فرمایند: هرکه بر خدا توکل کند، دشواری ها برای او آسان شود و اسباب آسایش برایش فراهم گردد. دانشگاه علوم حدیث قم

Read more...

ورود