امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

Posts Tagged ‘نا امیدی از رحمت خدا’

ترس از خدا، امید به خدا

بگو اى بندگانم كه زياده بر خويشتن ستم روا داشته‏ايد، از رحمت الهى نوميد مباشيد، چرا كه خداوند همه گناهان را مى ‏بخشد، كه او آمرزنده مهربان است‏
(سوره الزمر آیه 53)

بگو : ای بندگان من که برخود اسراف و ستم کرده اید! از رحمت خدا ناامید نشوید که خدا همه گناهان را می آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.

باز آی باز آی هر آنچه هستی باز آی                                گر کافر و گبر و بت پرستی باز آی
این درگه ما درگه نومیدی نیست                              صد بار اگر توبه شکستی باز آی

رحمت الهی یکی از بزرگترین و بهترین پیامد های قرآن است . خداوند در قرآن کریم اعلام می کند که همه ی بندگان خود را دوست دارد و همه را لایق دریافت رحمتش می داند و یأس از رحمت خود را حرام دانسته و می فرماید بندگانش را با همه ی بدی هایی که از آنها سر میزند دوست دارد چرا که رحمت خدا محدود نیست پس در لطف او شک و تردیدی در خود راه ندهیم و از رحمت او در هیچ زمینه ای ناامید نشویم و به سمت او توبه و بازگشت کنیم.
 
حضرت رسول اکرم (ص) در این باره فرموده اند : هرگز از رحمت خداوند نا امید مشو که رحمت او از خواسته ها و گناه شما عظیم تر است.
 
نکته:
 اما اینکه خداوند فرموده همه ی گناهان را می بخشد به این مفهوم نیست که انسان گناه کند و بگوید خداوند وعده ی بخشش همه ی گناهان را داده و مرا می آمرزد.
بلکه مراد آن است که گناه انسان هرچه قدر هم که بزرگ باشد قابل آمرزش است چون ظرفیت و رحمت خدا بی حد و عظیم است و انسان نباید از بازگشت به سمت خدا ناامید و مأیوس شود اما رحمت خداوند نباید دلیل بی خیالی و بی تفاوتی انسان نسبت به خواسته ها و دستورات خدا و انجام گناه کبیره و صغیره باشد. چرا که راه دریافت آمرزش الهی توبه و جبران گناه است یعنی رحمت خدا مجوز گناه و ترک عبادت و اطاعت نیست.
نه ناامیدی از درگاه خدا مجوز است و نه بی خیالی و افراط بلکه آنچه سبب رسیدن به رحمت الهی است اعتدال میان این دو مقوله است که به آن خوف و رجاء می گویند.

Read more...

ورود