امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

Posts Tagged ‘نام خدا’

سر آغاز هر نام، نام خداست             که بی نام او نامه یکسر خطاست

بسم الله الرحمن الرحیم

سیمای (بسم الله الرحمن الرحیم)
(بسم الله الرحمن الرحیم) تاج سوره هاست و سر آغاز تمام کتابهای آسمانی بوده و سر لوحه کارهمه ی پیامبران و معصومین بوده است و به فرموده ی حضرت رضا (ع) بسم الله به اسم اعظم الهی از سیاهی چشم به سفیدی آن نزدیکتر است.
کلامی که سخن خداوند با ما بندگان با آن شروع شده و به زبان آوردن آن در کارها نشانگر عشق ما به خدا و جهت گیری توحیدی ما و گام اول در مسیر بندگی و رمز بقاء و دوام کارهای ماست.

چرا که به فرموده ی خدای متعال هر چه  رنگ خدایی داشته باشد باقی  و هر چه رنگ خدایی نداشته باشد فانی است. (26 و 27 سوره ی الرحمن) همه چیز فانی است و ماندگار، خدایی است که صاحب جلال و عزمت است.

ذکر (بسم الله الرحمن الرحیم) بیانگر انگیزه ماست، یعنی خدایا هدفم در زندگی فقط تو هستی نه مردم، نه جلوه ها و نه هوس ها، یعنی خدایا من تو را فراموش نکرده ام و هر کارم را با نام تو آغاز می کنم و خود را بیمه می کنم و در پناه تو و به امید تو زندگی می کنم
ذکر (بسم الله الرحمن الرحیم) رمز خروج از تکبر و نشان بندگی و اظهار عجز و وابستگی به خداست.
حضرت امیر (ع) می فرمایند: (بسم الله الرحمن الرحیم) را فراموش نکنید حتی در کوچکترین کارهای زندگیتان چرا که  (بسم الله الرحمن الرحیم) مایه رحمت خدا و برکت کارها و ترک آن موجب نافرمانی است. (کنزالعمال)

Read more...

ورود