امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

Posts Tagged ‘چگونه عبادت کنیم’

موضوع: روش عبادت

وَقَالَ مُوسَى إِن تَكْفُرُواْ أَنتُمْ وَمَن فِي الأَرْضِ جَمِيعًا فَإِنَّ اللّهَ لَغَنِيٌّ حَمِيدٌ ﴿سوره ابراهيم آيه 8﴾
و موسى گفت اگر شما و هر كه در روى زمين است همگى كافر شويد بى‏گمان خدا بى‏نياز ستوده[صفات] است (8)

وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ ﴿سوره ذاريات آيه 56﴾
و جن و انس را نيافريدم جز براى آنكه مرا بپرستند (56)

در آيه اول خداوند مي فرمايد: اگر همه شما به من كافر شويد خداوند بي نياز و ستوده است اما در آيه دوم خداوند مي فرمايد: ما جن و انس را جز براي عبادت نيافريديم!

حال شايد اين سوال پيش بياييد كه خداوند كه بي نياز است پس چرا هدف از آفرينش جن و انس را عبادت و پرستش خود بر مي شمرد؟!

جواب اين سوال اين است: اين گياه است كه براي رشد به نور آفتاب نياز دارد و اين ما هستيم كه براي بهرمند شدن از نور خورشيد خانه هايمان روبه آفتاب مي سازيم . از اين مطلب مي خواهم اين را برسانم كه دراينجا خورشيد نيست كه نيازمند ماست،بلكه ما هستيم كه نيازمند نور خورشيديم! بنابراين اگر خدا هدف از آفرينش جن و انس را عبادت مي شمرد دال بر آن نيست كه نيازمند ماست بلكه عبادت را راهي براي رشد و نمو ما قرار داده است.

اين نكته را نيز بايد متذكر شوم كه هيچگاه خالق نيازمند مخلوق نيست ، بلكه اين مخلوق است كه نيازمند خالق است تا او را هدايت كند و آيه زير اين مطلب را تصديق مي كند.

Read more...

ورود