امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

فارسی

بخش فارسی سایت گروه فرهنگی قرآنی الصف

پرینت

جلسه سوم تیر 89«توبه و شرایط پذیرفته شدن آن»

on . Posted in جلسه های تیر 89

امتیاز کاربران

موضوع : توبه و شرایط پذیرفته شدن آن

توبه : توبه در لغت به معنای بازگشت می باشد.

خداوند در قرآن بارها و بارها بندگان را به توبه دعوت می نماید که برخی از این آیات به شرح زیر است:

آیه ای که در آن خداوند انسان را به توبه دعوت می کند«آیه 53 سوره زمر»
خداند در این آیه می فرماید : به بندگانم که اسراف در نفس کرده اند بگو توبه کنند و هرگز از رحمت خداوند نا امید نشوند.

پرینت

جلسه اول مرداد 89 «روزی حلال و روزی حرام»

on . Posted in جلسه های مرداد 89

امتیاز کاربران

موضوع : روزی حلال و روزی حرام


ای اهل ایمان اموال یکدیگر را به نا حق نخورید مگر آنکه تجارتی از روی رضایت و رغبت کرده و سودی برید و یکدیگر را نکشید و هر کس چنین کند یعنی به مال و جان مردم دست ظلم دراز کند از روی دشمنی و ستمگری پس او را بزودی در آتش دوزخ در آوریم.
«سوره نساء آیات 29 و 30»

خداوند در آیه مفاسد اقتصادی را از گناهان کبیره می شمرد و آن را به قتل می چسباند، این نشان دهنده آن است که خوردن حق دیگران از بزرگترین گناهان محسوب می شود و در بیشتر مواقع اینگونه مفاسد اقتصادی منجر به قتل نیز می شود.


 

نتیجه: تجارت باید همراه با انصاف باشد به گونه ای که طرف مقابل از معامله راضی نه به اجبار بر آن تن دهد. (هر آنچه برای خود می پسندی برای دیگرن نیز بپسند و هر آنچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم نپسند)

ضایع کردن حق دیگران به اندازه ای زشت و ناپسند است که یکی از سوره های قرآن به این  نام(مطففین) نام گذاری شده و خداوند در این سوره به این موضوع پرداخته است.

خداوند در قرآن می فرماید: وای بر کم فروشان «آیات 1 تا 6 سوره مطففین»

کم فروشی: کم فروشی یعنی کوتاهی کردن در انجام امور(شامل تمام امور) کار را به نحو احسن انجام ندادن، که لازمه دوری جستن از آن داشتن وجدان کاری می باشد.

و هیچ در عالم نیست مگر آنکه خزانه آن نزد ماست و اندازه آن به قدر معین و به مصلحت برایتان می فرستیم«سوره حجر آیه 21»

نتیجه: خداوند روزی ما را می‌دهد و ما همواره باید روزیمان را از خداوند بخواهیم و سعی نکنیم به هر طریقی روزی خودمان را تامین کنیم، حتی با ضرر رساندن به دیگران. بلکه کارهایمان باید در چهارچوب موازین الهی باشد.

خداوند با توجه به ظرفیت انسانها به آنها نعمت عطا می‌کند و خداوند بر حال بندگان آگاه و مصلحت آنها را می‌خواهد. اگر خداوند روزی بندگان را وسیع و فراوان کنند بر روی زمین ظلم و طغیان کنند و خداوند روزی خلق را به اندازه‌ای که بخواهد نازل میکند.
«سوره شوری آیه 27»

و به هرچیزی که خداوند به تو داده بکوش تا برای آخرتت توشه جمع کنی اما دنیا را هم فراموش نکن و همواره به خلق نیکی کن آنچنان که خداوند به تو نیکی کرده است.
«سوره قصص آیه 77»

دانلود فایل صوتی جلسه

پرینت

جلسه دوم مرداد 89 «انفاق و فواید آن از دیدگاه قرآن»

on . Posted in جلسه های مرداد 89

امتیاز کاربران

موضوع : انفاق و فواید آن از دیدگاه قرآن

جهاد کنید در راه خدا و بدانید خداوند به گفتار و کردار خلق داناست.
کیست که خدا را وام دهد (قرض الحسنه) تا که خدا به پاداش آنرا چندین برابر بیفزاید و خداست که می گیرد و می دهد و همه به سوی او باز می گردند. «آیات 244 و 245 سوره بقره»

پرینت

جلسه سوم مرداد 89 «فواید روزه گرفتن»

on . Posted in جلسه های مرداد 89

امتیاز کاربران


موضوع: فواید روزه گرفتن

بنده خدا شدن اطاعت از دستورات الهی است، در غیر اینصورت فقط مخلوق به شمار می آییم.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ ﴿آیه ۱۸۳ سوره بقره﴾
اي کسانی كه ايمان آورده‏ايد، روزه بر شما نوشته شد همان گونه كه بر كساني كه قبل از شما بودند نوشته شده، تا پرهيزكار شويد

در اینجا کلمه كُتِبَ عَلَيْكُمُ به این منظور به کار گرفته شده، که اگر می‌خواهید مومن (یا بنده) به حساب آیید، روزه گرفتن از واجبات شماست و شما با روزه گرفتن می‌بایست سند بندگی خود را امضا نمایید. در غیر اینصورت از بندگی امتناع ورزیده اید.

پرینت

جلسه چهارم مرداد 89 «غیبت و کنترل زبان»

on . Posted in جلسه های مرداد 89

امتیاز کاربران

موضوع: غیبت و کنترل زبان و گفتار

ای اهل ایمان و مومنان هرگز نباید قومی قوم دیگر را مسخره و استهزاء  کند ، شاید آن قوم که مسخره می کنید بهترین قوم باشدو نیز بین زنان با ایمان قوم دیگر را سخریه نکنند که بسا آن قوم بهترین آن زنان است و هرگز عیب جویی از یکدیگر مکنیدو به نام و لقب های زشت یکدیگر را نخوانید. )سوره حجرات آیه11)

ای اهل ایمان از پندارها در باره یکدیگر پرهیز کنید که ظن و معصیت است و نیزهرگز از حس درونی هم تجسس مکنید و غیبت یکدیگر را مکنید، آیا شما دوست دارید گوشت برادر مرده خود را بخورید.(سوره حجرات آیه 12)