امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

جلسه های اردیبهشت 91

در اين مجموعه متن تمامي جلسه‌های برگذار شده در اردیبهشت يك هزارو سي‌صد و نودویک را شاهد خواهيد بود.

پرینت

مفهوم و جایگاه توکل/ جلسه 20 اردیبهشت 91

on . Posted in جلسه های اردیبهشت 91

امتیاز کاربران

توکل به خدا

اللهُ لا اِلهَ اِلّا هُو وَ عَلَی اللهِ فَلَیَتَوَکََّلِ المُؤمِنُونَ: (13 تغابن)

خدا یکتاست که جز او خدایی نیست و مؤمنان در جمیع امور تنها بر او توکل می کنند.

- یکی از خصوصیات افراد با ایمان این است که بر خداوند، در همه ی امور زندگی توکل میکنند. چون ایمان و توکل بر خداوند عامل پیروزی و سعادتمندی در دنیا و آخرت است.

اما معنی توکل و وکیل قرار دادن خدا در امور زندگی و کارها این نیست که انسان سعی و تلاش نکند و حل آنها را به خداوند واگذار کند.

(بلکه توکل یعنی: سخت کوشی و تلاش نه تنبلی)

- متوکل یعنی کسی که از دست و بازو و عقل و خردی که خداوند به او عطا کرده نهایت استفاده را می کند و خالصانه از خداوند می خواهد که در مشکلات و کارها و امور زندگی او را یاری کنند، در واقع توکل برخدا یعنی استمداد از خدا به علاوه ی تلاش در تمام لحظه ها. و خداوند که وکیلی مقتدر و داناست مشتاقانه به چنین بندگانی یاری می رساند. یادمان باشد خداست که ما را به راه سعادت هدایت کرده و خدایی که هدایت کرده ، حمایت هم می کند، پس تنها بر او توکل کنیم.

* امـام عـلـی  ( علیه السلام  ) می فرمایند: هرکه بر خدا توکل کند، دشواری ها برای او آسان شود و اسباب آسایش برایش فراهم گردد. دانشگاه علوم حدیث قم

پرینت

آزمایش الهی/ جلسه 6 اردیبهشت 91

on . Posted in جلسه های اردیبهشت 91

امتیاز کاربران

آزمایش خدا

أَحَسِبَ النَّاسُ أَن يُتْرَكُوا أَن يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ﴿۲﴾ وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكَاذِبِينَ﴿۳﴾

  (سوره عنکبوت آیات 2 و 3)

آیا مردم چنین پنداشتند که بصرف اینکه گفتند ما ایمان (بخدا) آورده ایم رهاشان کنند و (بر این دعوی) هیچ امتحانشان نکنن(2) و ما اممی پیش از اینان بودند به امتحان و آزمایش آوردیم تا خدا ، دروغگویان را از راستگویان کاملاً معلوم کند(3)

یکی از سنتهای قطعی خداوند در قبال آزمایش است و خداوند تمام مردم حتی پیامبران را نیز مورد امتحان قرار می دهد.

اما آزمایش های خداوند برای رفع ابهام خودش نیست، چرا که خداوند به وضع ایمانی بندگانش کاملاً آگاهی دارد و برای علم و آگاهی خود دست به این کار نمی زند. بلکه در انتهای هر آزمون مشخص می‌شود که چه کسانی در عمل خدا پرستند و چه کسانی فقط بر روی زبان ....!
یعنی در آزمایش الهی ارزش و هویت درونی هر فرد نمایان می شود . چون ایمان به خداوند یکتا داشتن فقط به زبان آوردن نام ایمان بر زبان و شعار دادن نیست ، بلکه ایمان هر فرد را در اطاعت و تسلیم بودن او در عمل باید جستجو کرد.

«  به عمل کار برآید به سخنرانی نیست »

پرینت

تولی و تبری؟/ جلسه 13 اردیبهشت 91

on . Posted in جلسه های اردیبهشت 91

امتیاز کاربران

تولی و تبری

مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ

محمد فرستاده خداست و یاران و همراهانش بر کافران بسیار دل سخت و بر یکدیگر بسیار مشفق و مهربانند (سوره فتح ابتدای آیه 29)

خداوند متعال در قرآن کریم یکی از صفات دوستداران حقیقی خود و رسولش را تولی و تبری (دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا) می‌داند.

یک مؤمن و مسلمان حقیقی باید در برابر مؤمنانی که از فرامین الهی اطاعت می کنند رأفت و عطوفت داشته باشد و در برابر کسی که دشمن خداست و یا حرمت خداوند و دستوراتش را نگه نمی دارد قاطعیت و شدت داشته باشد. زیرا یک دل، دو دوستی بر نمی دارد و دوست خدا هرگز با دشمن خدا دوست نمی شود. نکته مهم این که دوستی با دشمنان خدا کنار اینکه نوعی مشارکت در بی حرمتی به خداوند محسوب می شود، انسان را به گرایش های فکری و اخلاقی آنان سوق می دهد و باعث فاسد شدن خود انسان و تباه شدن اعتقادات نیز می شود. در ضمن وقتی انسان در برابر گناهان و خطاهای اطرافیانش ساکت بنشیند و عکس العملی از خود نشان ندهد باعث بی ارزش شدن دین و دین داری در اجتماع و غافل تر شدن و فاسد تر شدن این گونه افراد نیز می شود.
پس باید با رعایت کردن این واجب الهی ریشه بی حرمتی به خداوند و ریشه غفلت ها و گرایشات منفی در اجتماع را خشکاند.

*امام علی (علیه سلام ) می فرمایند: مبادا دشمن خدا را دوست بدارید، یا دوستی و محبت را نثار کسانی جز دوستان خدا کنید، هر کس دشمن خدا را دوست بدارد با آنان محشور می شود. ( غررالحکم )

پرینت

امتیازات ماه رجب/ جلسه 27 اردیبهشت 91

on . Posted in جلسه های اردیبهشت 91

امتیاز کاربران

ماه رجب

ماه رجب فرصتی برای پاک شدن
ماه رجب فرصتی است که خداوند رحمان برای بخشش گناهان به بندگان خود داده است.

از رسول خدا روایت است که ماه رجب، ماه رحمت خدا و ماه استغفار امت من است، زیرا که رحمت خداوند در این ماه بر امت من بسیار ریخته می شود، پس به درگاه خدا توبه و استغفار کنید.

در حدیث قدسی می خوانیم : فضائل الاشهر

خداوند می فرماید: من این ماه را وسیله ی ارتباط بین خود و بندگانم قرار دادهام، پس هر کس به آن چنگ زند به من می رسد ...
در این ماه من همنشین کسی هستم که با من همنشین باشد و آمرزنده ام کسی را که از من طلب آمرزش کند. هر کس مرا در این ماه بخواند پاسخ مثبت دهم و هر کس از من چیزی بخواهد به او عطا کنم و هر کس از من هدایت جوید، هدایتش کنم.

ورود