امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

پرینت

ارزش حج

on . Posted in روایت

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 

خانه خدا

ای قوم یه حج رفته کجایید کجایید

معشوق همین جاست بیایید بیایید

گویند شیخ ابو سعید ابوالخیر چند درهم اندوخته بود تا به زیارت كعبه رود. با كاروانی همراه شد و چون توانائی پرداخت برای مركبی نداشت پیاده سفر كرده و خدمت دیگران میكرد ...

تا در منزلی فرود آمدند و شیخ برای جمع اوری هیزم به اطراف رفت در زیر درختی مرد ژنده پوشی با حالی پریشان دید از احوال وی جویا شد و دریافت كه از خجالت اهل و عیال در عدم كسب روزی به اینجا پناه اورده است و هفته ای است كه خود و خانواده اش در گرسنگی بسربرده اند.
چند درهم اندوخته خود را به وی داد و گفت برو .مرد بینوا گفت مرا رضایت نیست تو در سفر حج در حرج باشی تا من برای فرزندانم توشه ای ببرم. شیخ گفت حج من ،  تو بودی و اگر هفت بار گرد تو طواف كنم به زانكه هفتاد بار زیارت آن بنا كنم.

 

امام باقر عليه السلام : كسى كه اين خانه را زيارت كند ، اگر سه خصلت در او نباشد ، ارزش ندارد : ورعى كه او را از معاصى خداوند متعال باز دارد ، حلمي كه ‏با آن خشمش را مهار كند و خوشرفتارى با كسى كه با وى همنشينى و مصاحبت دارد .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله : هر كس با مال حرام حجّ كند و بگويد : لبّيك اللهم لبّيك ، خداوند به او فرمايد : لا لبّيك و لا سعديك ، حَجّت از آنِ خودت باد !

مالك بن انس : سالى با امام صادق عليه السلام به حجّ رفتم . وقتى مركبش در محل احرام ايستاد هر چه سعى ميكرد لبيك بگويد صدايش در گلو بريده ميشد و نزديك بود از مركبش به زير افتد . عرض كردم : اى پسر رسول خدا ! لبيك بگو . بايد بگويى . فرمود : اى پسر ابى عامر ! چگونه جرأت كنم بگويم : لبيك اللهم لبيك . مى‏ترسم خداوند عزّ و جل در جوابم بگويد : لا لبّيك و لا سعديك ! !
امام صادق عليه السلام : حجّ بر دو گونه است : حجّ براى خدا و حجّ براى مردم . كسى كه براى خدا حجّ گزارد خداوند بهشت را به او پاداش دهد و هر كه براى مردم حجّ رود پاداش و ثوابش در روز قيامت به عهده همان مردم است .
مالك بن انس : سالى با امام صادق عليه السلام به حجّ رفتم . وقتى مركبش در محل احرام ايستاد هر چه سعى مى‏كرد لبيك بگويد صدايش در گلو بريده مى‏شد و نزديك بود از مركبش به زير افتد . عرض كردم : اى پسر رسول خدا ! لبيك بگو . بايد بگويى . فرمود : اى پسر ابى عامر ! چگونه جرأت كنم بگويم : لبيك اللهم لبيك . مى‏ترسم خداوند عزّ و جل در جوابم بگويد : لا لبّيك و لا سعديك ! !
امام رضا عليه السلام : از آن رو مردم به احرام بستن فرمان داده شده‏اند كه پيش از وارد شدن به حرم خدا و حوزه امنيّت او دلهايشان خاشع گردد وبه هيچ چيز از اموردنيا و زيورها ولذّتهاى آن دل نبندند و در آن حال و وضعى كه دارند جدّى و كوشا باشند و آهنگ او كنند و با تمام وجود ، رو به سوى او آورند.

منابع احاديث دانشگاه علوم حديث قم

اما با تمام اين تفاسير شنيدن اين حديث خالي از لطف نيست:

امام صادق عليه السلام - در پاسخ به عبدالرحمن كه به او عرض كرد: عدّه‏اى از اين قصّه گويان مى‏گويند : اگر كسى يك حجّ به جا آورد و سپس (به جاى رفتن مكرر به حجّ) صدقه بدهد و صله رحم به جا آورد كار بهترى انجام داده‏است - : دروغ مى‏گويند . اگر مردم اين كار را بكنند اين خانه به تعطيلى كشانده مى‏شود . همانا خداوند متعال اين خانه را مايه قوام كار مردم قرار داد.

اهميت و جايگاه واقعي حج را تا كنون شناخته‌ايم؟ آيا اينكه ميگويند بجاي سفرهاي چندباره به قصد خانه خدا به مستمندان يا ازدواج جوانان كمك كرد، درست است؟ و اينكه آيا هر نوع حج و يا حاجي مصادق حديث بالا است؟

به بهترين نظرات و تحقيقات شما كه در اين موضوع براي ما ارسال شود جوايزي به رسم يادبود و قدرداني داده خواهد شد...


مطالب مرتبط

این مطلب را در شبکه های اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذارید

اضافه کردن نظر

لطفا نظرات خود را براساس رعایت احترام منتشر نمایید.


کد امنیتی
تازه سازی

ورود