امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

پرینت

صراط مستقیم /جلسه 24 خرداد 91

on . Posted in جلسه های خرداد 91

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 

صراط مستقیم

راه حق یکی است و راههای باطل متعدد...! راه خواسته ها و توقعات نفس اماره، راه انتظارات و توقعات مردم ، راه خواسته‌ها و وسوسه‌های شیطان و ...!
و انسان که دارای عقل و اراده است باید راه خود را خود انتخاب کند و در میان راه‌ها فقط یک راه به رضایت خداوند و بهشت ختم می‌شود یعنی  صراط مستقیم ...
صراط مستقیم داروی شفابخش همه ظلمت هاست، نعمتی که انسان را از تاریکی‌های جهل و شرک و شهوت و سوء عاقبت نجات می‌دهد و به نور علم و توحید و خداشناسی و حسن عاقبت می رساند.

و طی کردن این صراط به حدی مهم است که خداوند در سوره حمد آن را مهمترین خواسته یکتاپرستان معرفی کرده و آن را در نمازمان قرار داده تا متذکر اهمیت آن شویم و به آن بیندیشیم و هر روز در هر وعده از نماز آن را با جدیت تمام از خداوند درخواست کنیم ...!

رسول خدا (ص) می فرمایند: تکیه به راه مستقیم راه نجات از وسوسه ها و دام های شیطان است و دور شدن از صراط مستقیم موجب همنشینی با شیطان در جهنم است.(دانشگاه علوم حدیث قم )

مـهـارتهـا و تـکنیکهـا:
اما صراط مستقیمی که خداوند برای انسان تعیین و برنامه‌ریزی کرده یک نقطه نیست بلکه دارای مراتب و مراحلی است که باید آن را بپذیریم و طی کنیم تا بتوانیم بر بندگی او نایل شویم.

که آن مراحل عبارتند از:
1 . بندگی خـدا  «و مرا پرستش کنید و امر مرا اطاعت کنید که این راه مستقیم است» (یس 61)
2 .  گرایش به آیین مقدس اسلام «هرکه را خدا هدایت او خواهد قلبش را به نور اسلام روشن می‌سازد» ( انعام 125)
نکته مهم :کسی که لباس بندگی بر تن می‌کند باید دینی را به عنوان آیین خود قرار دهد که هم مورد تایید خداوند باشد و هم کامل و کسی که آن را نپذیرد در صراط نیست.
3 .  درک آیات قـرآن «به راستی که آیاتی روشنگر نازل کردیم و خداوند ( با آن) هرکه را بخواهد به راه مستقیم هدایت می‌کند» ( نور 46)؛ یادمان باشد: انسان منهای قرآن همیشه در بیراهه‌ها و تاریکی است.
4 .  اطاعت از رسول (ص) و اولی‌الامر (ع)
« ای محمد (ص) تو البته از پیغمبران خدایی و به راه راست فرستاده شده‌ای» (یس 2و3)
    
راه پیامبر و اهل بیت همان راه مورد نظر و مورد پسند خداست
رسول خدا (ص) میفرمایند: اى مردم ، من در حقيقت رحمتى اهدا شده (از جانب خدا) هستم  ( دانشگاه علوم حدیث قم )

نکته: صراط مستقیم شامل مراحل دیگری نیز می‌شود.

*حدیث قدسی : اى موسى! اگر رشته پيوندت از من بگسلد ، به رشته ديگرى نپيوندد . پس مرا بندگى كن و چون بنده‏اى كوچك در برابرم بِايست.  (  دانشگاه علوم حدیث قم )

* امام حسن (ع):هر كس خدا را بندگى كند ، خداوند همه چيز را بنده او گرداند..( تنبيه الخواطر)

* امام علی (ع)  : عبادت، رستگاری است.  (غررالحكم، ص 198)

* امام علی عليه السلام : هيچ شرافتى ، بالاتر از اسلام نيست .(دانشگاه علوم حدیث قم)

*امام علی عليه‏السلام : همانا اين اسلام دين خداست، كه براى خود برگزيد و آن را زير نظر خود پرورد و بهترين آفريدگانش را مأمور تبليغ آن كرد و ستونهايش را بر پايه محبّت خويش قرار داد و با عزّت آن ، اديان ديگر را خوار كرد و با بلند كردن آن ، آيين‌هاى ديگر را به زير كشيد . (دانشگاه علوم حدیث قم)

* امام علی عليه‏السلام: در توصيف اسلام - : اسلام روشنترين راهها و آشكارترين گذرگاه‌هاست . نشانه‌هاى راهيابى آن بلند و مرتفع است و شاهراه‌هايش درخشان و چراغهايش فروزان و روشنايى بخش.( دانشگاه علوم حدیث قم )

*رسول اكرم صلى الله عليه و آله هر گاه كارها همچون پاره‏هاى شب تار بر شما تاريك و شبهه‏ناك شد ، به قرآن روى آوريد ؛ زيرا قرآن شفيعى است كه شفاعتش پذيرفته است و شاكى و خصمى است كه شكايتش قبول مى‏شود . هر كه قرآن را فرا روىِ خود قرار دهد ، او را به سوى بهشت كشاند و هر كه آن را پشت سر خويش نهد ، به سوى دوزخش براند.( دانشگاه علوم حدیث قم)

*رسول اكرم صلى الله عليه و آله : برتری قرآن بر دیگر سخنان، همچون برتری خداست بر خلق خود .( دانشگاه علوم حدیث قم)

*امام صادق عليه السلام : درباره آيه «كسانى كه به آنان كتاب داديم ، آن را تلاوت مى‏كنند آن گونه كه حقّ تلاوت آن است»*** 1 بقره ، آيه 121 . *** - : آياتش را روشن و شمرده مى‏خوانند ، سعى مى‏كنند معانيش را بفهمند ، احكام و فرامينش را به كار مى‏بندد ، به وعده‏اش اميدوارند ، از عذابش مى‏ترسند ، از داستانهايش سرمشق مى‏گيرند ، از مثلهايش پند مى‏گيرند ، امرهايش را به جا مى‏آورند و از نهى‏هايش دورى مى‏كنند . به خدا سوگند كه حقّ تلاوت قرآن به حفظ آيات و پشت سر هم خواندن حروف و كلماتش و تلاوت سوره‏هايش و تكرار ده جزو و پنج جزو آن نيست . (برخى) حروف و كلماتش را حفظ كردند و حدود و معانيش را فرو گذاشتند، بلكه به تدبّر و تأمّل در آيات آن است ؛ خداوند متعال مى‏فرمايد : «كتابى است خجسته كه سوى تو فرو فرستاديم ، تا در آيات آن تدبّر كنند.( دانشگاه علوم حدیث قم)

*امام علی علیه السلام : اى مردم ! خداى سبحان را در زمين حجّتى استوارتر از پيامبر ما محمّد صلى الله عليه وآله و حكمتى رساتر از كتابش ، قرآن نيست.( دانشگاه علوم حدیث قم)

*امام صادق عليه‏السلام : محمّد صلى الله عليه وآله آمد و قرآن و شريعت و طريقت خود را آورد . پس ، حلال او تا روز قيامت حلال است و حرام او تا روز قيامت حرام. (دانشگاه علوم حدیث قم)

* رسول اكرم صلى الله عليه و آله: اى مردم ، من در حقيقت رحمتى اهدا شده (از جانب خدا) هستم. (دانشگاه علوم حدیث قم)

*رسول اكرم صلى الله عليه و آله : نخستين كسى كه روز قيامت بر خداى عزيز جبّار وارد مى‏شود ، من هستم و كتاب او و اهل بيت من و سپس امّتم . آن‏گاه از آنان مى‏پرسم كه با كتاب خدا و اهل بيت من چه كردند.( دانشگاه علوم حدیث قم)

*امام رضا عليه‏السلام : امامت ، ريشه بالنده اسلام و شاخه بلند آن است . (دانشگاه علوم حدیث قم)

* رسول اكرم صلى الله عليه و آله: بنياد اسلام ، محبّت به من و اهل بيت من است.. (دانشگاه علوم حدیث قم)

*امام صادق علیه السلام : «و اللّه نحن الصراط المستقیم؛(22) به خدا سوگند صراط مستقیم مائیم.( دانشگاه علوم حدیث قم)


امـام عـلـی  ( ع ) : (غررالحکم) کسی که خانه ماندگاری خود را آباد سازد خردمند است

مـوضـوع هـفـتـه : « صـراط مستقیم  »    تـلاوت نـور ( قـرائت آیـات قـرآن در این هفته )
1 : سـوره یس آیـات  51  تا 62   ( صفحه  630 )
2 : سـوره الانعام آیـات  124 تا 134  ( صفحه 200 )
3 : سـوره النور آیـات  45 تا  56  ( صفحه 502 )
4 : سـوره المائده آیـات  15  تا 19 ( صفحه 152 )
5 :  سـوره یس آیـات  1  تا   12 ( صفحه  625 )
6 : سـوره الانعام آیـات  158  تا 165  ( صفحه  208 )
7 : سـوره الحجر آیـات26  تا  43 (صفحه 370


 امام صادق ( علیه السلام  ) : ( علوم حدیث قم )
محمد (ص) آمد و قرآن و شریعت و طریقت خود را آورد. پس، حلال او تا روز قیامت حلال است و حرام او تا روز قیامت حرام.

 



مطالب مرتبط

این مطلب را در شبکه های اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذارید

اضافه کردن نظر

لطفا نظرات خود را براساس رعایت احترام منتشر نمایید.


کد امنیتی
تازه سازی

ورود