امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

پرینت

جلسه دوم مهر 89«وظيفه والدين نسبت به خانواده از ديدگاه قرآن»

on . Posted in جلسه هاي مهر 89

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 

موضوع: خانواده از ديدگاه قرآن

 

اي كسانيكه ايمان آورده ايد در راه حق بكوشيد و خود را و خانواده خويش را از آتش دوزخ نگاه داريد.«سوره تحريم آيه 6»

در اين آيه خداوند خطاب به والدين مي فرمايد: علاوه بر اينكه خود راه حق پيش مي گيريد خانواده خود را نيز به را حق فرا خوانيد. در واقع مسئوليت هدايت خانواده و فراهم آوردن بستري را كه در آن اعضاي خانواده بتوانند بيشتر به خداوند نزديك شوند را بر عهده والدين قرار مي دهد.

نتيجه: والدين وظيفه دارند نسبت به دينداري فرزندان مسئوليت پذير بوده و در اين راستا نيز همواره تلاشي مضاعف داشته باشند.

بگو كه زيانكاران آنان هستند كه خود و اهل بيت خود را در قيامت بخسران جاودان بيفكنند اين همان زيان است كه بر همه آشكار است.«سوره زمر آيه 15»

 

 

محيط خانواده جايي است كه در آنجا فرزندان رشد كرده و تربيت مي شوند كه اگر در اين محيط بستري براي نزديك شدن به خدا فراهم نگردد باعث دور شدن از خدا ، گمراهي و در نتيجه زير پا گذاشتن دستورات الهي مي شود و به گفته قرآن اين والدينند كه با يد اين بستر ا فراهم كنند و در اين باره از آنها باز خواست خواهد شد.

 

پيامبر اكرم (ص) در اين باره مي فرمايد: خانواده باختگي جزء بزرگترين خسارتهاست.

تو اهل بيت خود را به نماز امر كن و خود نيز بر نماز و ذكر خدا صبور باش.«سوره طه آيه 132»

خداون دراين آيه خطاب به والدين مي فرمايد: اهل بيتت را به نماز امر كن و خود نيز نماز را بپا دار...علت اينكه خداوند مي فرمايد خود نيز نماز را بپا دار اين است كه يك آمر به معروف در ابتدا بايد خدش عامل آن باشد.

و ياد كن در كتاب خود شرح حال اسماعيل را كه بسيار در وعده صادق و پيغمبري بزرگوار بود و هميشه اهل بيت خود را به نماز و زكات امر مي كرد و او نزد خدا بنده پسنديده اي بود.«سوره مريم آيات 45 و 55»

اي فرزند عزيزم نماز را بپا دار و امر به معروف و نهي از منكر كن و بر اين كار از مردم نادان هر آزاري بيني صبر پيشه كن كه اين صبر و تحمل در راه تربيت و هدايت خلق نشانه اي از عزم ثابت در امور لازم عالم است.«سوره لقمان آيه 17»

خداوند در اين آيات تجليل مي كند از كسانيكه ديگران را به نماز فرا مي خوانند و نسبت به دينداري خانواده خود بي تفاوت نيستند.

البته لازم به ذكر است كه هميشه به هنگام امر به معروف و نهي از منكر بايد اين نكته را در نظر داشته باشيم كه با اخلاقي نيكو و پسنديده با افراد برخورد كنيم و اين كار را به هيچ وجه با بد اخلاقي،تمسخر و يا به زور انجام ندهيم كه در اين صورت نتيجه اي در بر نخواهد داشت.

اي پيامبر به زنان و دختران خود و زنان با ايمان بگو كه خويش را با چادر فرو پوشند به اين علت كه از آزار و اذيت هوسرانان در امان باشند.«سوره احزاب آيه 59»

يكي ديگر از وظايفي كه خداوند بر عهده والدين بخوصوص مرد خانواده قرار داده اين است كه نسبت به پوشش و حجاب فرزندان نيز بايد مسئوليت پذير بوده و آنها را به اجراي دستور خداوند در اين راستا امر كنند وعلت آنرا نيز برايشان توضيح دهد.

نكته:تجربه نشان داده ااست كه با زور و تحت فشار قرار دادن نمي توان كسي را به پذيرش و انجام كاري امر كرد بلكه آنچه باعث پذيرفته شدن امر ونهي از سوي ديگران مي شود اين است كه همراه با اخلاق نيكو و بدور از هر برخورد بد يا بي احترامي باشد.

«خدايا لياقت بندگي ات را به ما عطا فرما و ما را لحظه اي به خودمان واگذار مكن»

آمين يا رب العالمين

این مطلب را در شبکه های اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذارید

اضافه کردن نظر

لطفا نظرات خود را براساس رعایت احترام منتشر نمایید.


کد امنیتی
تازه سازی

ورود