امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

Posts Tagged ‘حدیث در رابطه با انفاق’

موضوع: انفاق از دیدگاه قرآن

تو نیکی میکن و در دجله انداز              که ایزد در بیابانت دهد باز

انفاق : بخشيدن  قسمتي از مال و داراي شخصي خود براي رضاي خداوند  جهت برآورد نمودن نياز شخص ديگري كه محتاج مي باشد .

مسکین و فقیر از دیدگاه قرآن:

خداوند در قرآن می فرماید: صدقات خود را به فقیرانی بدهید که واقعا نیازمندند ولی به واسطه خویشتنداری هرگز دست جلوی کسی دراز نمی کنند به طوری که نمی توان از ظاهر آنها به فقر و نیازشان پی برد (صورتشان را با سیلی سرخ می کنند).
لِلْفُقَرَاء الَّذِينَ أُحصِرُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ لاَ يَسْتَطِيعُونَ ضَرْبًا فِي الأَرْضِ يَحْسَبُهُمُ الْجَاهِلُ أَغْنِيَاء مِنَ التَّعَفُّفِ تَعْرِفُهُم بِسِيمَاهُمْ لاَ يَسْأَلُونَ النَّاسَ إِلْحَافًا وَمَا تُنفِقُواْ مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللّهَ بِهِ عَلِيمٌ ﴿ سوره بقره آیه 273﴾
(اين صدقات‏) براى آن (دسته از) نيازمندانى است كه در راه خدا فرومانده‏اند، و نمى‏توانند (براى تأمين هزينه زندگى‏) در زمين سفر كنند. از شدّت خويشتن‏دارى‏، فرد بى‏اطلاع‏، آنان را توانگر مى‏پندارد. آنها را از سيمايشان مى‏شناسى‏. با اصرار، (چيزى‏) از مردم نمى‏خواهند. و هر مالى (به آنان‏) انفاق كنيد، قطعاً خدا از آن آگاه است‏. (273)

Read more...

ورود