امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

Posts Tagged ‘فقر’

موضوع: گناهان كبيره (ربا و مشروبات الكلي)

حضرت محمد (ص): با كسانيكه شراب خوارند و اهل ربا هستند ، همنشيني نكنيد كه آنان سگان دوزخند.

ربا:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَأْكُلُواْ الرِّبَا أَضْعَافًا مُّضَاعَفَةً وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿سوره آل عمران آيه 130﴾
اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد ربا را [با سود] چندين برابر مخوريد و از خدا پروا كنيد باشد كه رستگار شويد (130)

خداوند در آيه بالا ربا را براي اهل ايمان حرام كرده است و از آنجايي كه دستور خداوند است ما وظيفه داريم از اين دستور پيروي كنيم و هرگز به اين عمل زشت روي نياوريم زيرا در غير اينصورت از خدا سرپيچي كرده ايم و مورد غضب خداوند قرار خواهيم گرفت.

 

Read more...

حكمت خداوند

موضوع: حكمت خداوند در تقسيم رزق

چرا برخی از دعاهای مؤمنان برای توسعه ی رزق اجابت نمی شود ؟ علت اختلاف طبقاتی و وجود فقر در زندگی انسان چیست ؟
یکی از آفت هایی که مانع ارتباط معنوی انسان با خداوند رحمان می شود، شک به حکمت خداوند در تقسیم رزق است. این القاء شیطانی باعث می شود انسان از اطاعت پروردگار و ایمان به او سر پیچی کند و ایمانش سراسر تبدیل به شرک و کفر شود و یک مؤمن باید با شناخت این آفت با آن مقابله کند و راه مقابله با این سؤال نابجای شیطانی چیزی جز شناخت و درک شیوه مدیریت خدا در تقسیم رزق نیست. یک مؤمن باید بداند که نعمت و رزق بر اساس مصلحت و حکمت تقسیم می شود ، نه بر اساس تمایلات شخصی و خواسته های ما و به خاطر کمبود رزق نباید به خداوند سوء ظن داشته باشد، چون خداوند رزق و روزی و نعمت هایش را به گونه ای به بندگانش ارزانی می دارد که سبب تباهی آخرت آنها نشود. چون گاهی توسعه رزق عامل غفلت از یاد خدا و فساد و تباهی انسان می شود و در تاریخ چه بسیارند کسانی که ثروت سبب هلاکت آنان شده است.
در واقع همانطور که عطاهای الهی لطف است، گاهی محرومیت ها نیز لطف خداست که ما از درک آن عاجزیم و اگر می بینید که به بعضی فاسدان و کافران رزق زیاد داده شده این علامت بی عدالتی خداوند نیست بلکه در برخی موارد رفاه زندگی علامت خشم خداوند است. خداوند در قرآن کریم آیه 44 سوره انعام به این موضوع اشاره می کند و می فرماید : کسانی که به من ایمان ندارند و زندگی دنیا را به رضایت من و سرای آخرت ترجیح می دهند، درهای نعمت را به رویشان باز می کنم تا از زندگی نهایت بهره برداری و لذت را ببرند و به ناگاه آنان را به عقوبت گناه از روی زمین محو می کنم و در آخرت هم از دسته ی زیانکارانند.

شيطان از ضعف ديد انسان شروع به فتنه انگيزي كرده و عدالت و حكمت خداوند را در ذهن انسان زير سوال ميبرد. خداوند مدير است و درحال پرورش ماست. باهم بررسي ميكنيم كه آيا خداوند دوست دارد انسان را در زجر و عذاب و سختي ببيند يا قصد ديگري دارد؟!!

 

Read more...

ورود