امام على عليه‌‏السلام: تو را سفارش می‌كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى)؛ چرا كه سرور اولين و آخرين، تو را چنين ادب آموخته و فرموده است:

«گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دريغ نموده است». اعلام الدين، ص 96

Posts Tagged ‘وضو’

چه چیزهایی باعث سستی در نماز میشود؟

در روایت بحثی بنام استخفاف نماز و بحث تضییع نماز. روایت داریم: کسی که نماز میخواند و نماز را خوب ادا نکند، نماز او را نفرین می کند. می گوید: تو مرا ضایع کردی، خدا تو را ضایع کند. وای به انسانی که نماز او را نفرین کند. و اگر نماز را خوب ادا کند می گوید: مرا حفظ کردی، خدا تو را حفظ کند و خود نماز دعا میکند. در روایت تعبیری بنام سرقت از نماز داریم. سارق ترین مردم کسی است که از نمازش سرقت کند.

Read more...

براي عبادت وبندگي در پيشگاه خداوند مهربان و گزاردن نماز، بايد ابتدا خود را پاکيزه کرده، وضوبگيريم؛ يعني به دستوري که گفته مي شود  دست و صورت خود را بشوييم و با چهره اي شاداب، آماده نماز شويم. امام رضا (ع) فرمود: "آن که به عبادت خداي بزرگ مي ايستد، بايد خود را از آلودگيها پاک کند، از سستي و بي حالي دور باشد و با وضو، خود را براي سخن گفتن با خداي توانا، پاک و آماده سازد". وضو، سبب پاکيزگي بدن وصفاي روان آدمي است. البته در برخي موارد بايد به جاي وضو "غسل" کرد . هرگاه کسي به دلائلي نتواند وضو بگيرد ياغسل کند بايد به جاي آن، عمل ديگري به نام "تيمم" انجام دهد. در متن پیشرو تفسیری خلاصه از علل علمی و دینی مراحل وضو و نحوه صحیح انجامش را بررسی خواهیم کرد.

Read more...

ورود